By continuing to use our website you agree to these terms and conditions. Read more about the integrity policy here.

  • Feiten

    Naam: Eline de Vries
    Leeftijd: 31
    Beroep: Freelancer binnen de automotive


“Find out what drives you, discover your path and enjoy the ride!”

 

De Nederlandse Eline de Vries maakte in juni 2012 een rondreis in het door haar geliefde Zweden. Daar greep ze de kans om plaats te nemen achter het stuur van een vrachtauto. Ze klom erin, ging zitten en wist: “dit is het, ik wil zo’n enorm gevaarte kunnen besturen!” Vrachtwagenchauffeur is wat ze wilde worden, de regie hebben over zo’n groot gevaarte op de weg! Haar 25ste verjaardagscadeau was dan ook geen designer-jurk maar een eerste vrachtwagenrijles.

Rijbewijs C met Code 95 was al snel in the pocket. Het oorspronkelijke idee was om voor vrachtautomerken het PR stuk voor haar rekening te nemen. Eline: “Ik vond wel, dat als ik dat zou doen, ik dan moest weten waar ik het over had, maar ik kende de hele branche niet! Ook wilde ik er achter komen of alle vooroordelen klopten die over chauffeurs rondgaan. Ik wilde het zelf zien en horen. Want wat drijft chauffeurs in hun werk, dat ze het dag in dag uit kunnen volhouden?” Eline begon daarom met een verkenningstocht van de transportsector.

Om alvast met één been in de truckerswereld te belanden ging Eline een dag minder werken en bombardeerde ze de woensdag tot Trucking Wednesday. ‘Op die dagen heb ik al zoveel leuke mensen uit de truckerswereld gesproken. Ze hebben me met open armen ontvangen en allemaal hun kennis met me gedeeld. Het vak vergrijst en ze kunnen best wat jonge en ook vrouwelijke chauffeurs gebruiken. Ik zit vol ideeën, en het geeft me zoveel nieuwe energie.’

Ze startte met het bezoeken van evenementen en beurzen, ging bij truckdealers langs om met verschillende merken en types vrachtauto’s te rijden en sprak met iedereen die ze onderweg tegenkwam, van chauffeur tot importeur -en alles daar tussenin. “Beetje bij beetje groeide mijn netwerk, kennis en drive om nog meer van deze branche te weten te komen. Ondertussen behaalde ik ook mijn CE-rijbewijs en ging al mijn vrije tijd op aan deze, letterlijk en figuurlijk, grote hobby. Mijn ervaringen deelde ik op social media.”

“Find out what drives you, discover your path and enjoy the ride!”

Eline schrijft ook over haar wereld, de wereld van trucks. En niet alleen door een roze bril want zo rijdt ze bijvoorbeeld nooit op hakken. ”Het klinkt gek maar ik wil me niet profileren als ‘vrouw’ in deze branche. Ik wil niet anders behandeld worden maar als een gelijke en dus gerespecteerd worden op basis van mijn kennis en kunde.”

Als snel kwamen de eerste schrijfklussen en presentatieopdrachten. “Iedere keer als ik iets met vrachtauto’s deed, voelde ik de adrenaline (of diesel, zo je wilt) door mijn lichaam gieren. Langzaam maar zeker realiseerde ik mij dat ik met mijn vaste baan niet gelukkig zou worden. Het werd tijd een ander pad in te slaan”. Sindsdien is Eline fulltime ondernemer in de automotive industrie.

Haar belevenissen in de wereld van trucks en auto’s deelt ze in haar blog en vlogs. “Mijn ultieme wens is uiteindelijk een #ITSMYDRIVE roadshow te rijden: met een documentairemaker Europa doorkruisen in een eigen truck en trailer en daarbij mooie verhalen verzamelen”. Ze heeft daarnaast een eigen merchandise-lijn en werkt samen met verschillende opdrachtgevers, waarbij zij zich onder andere bezighoudt met merkvertegenwoordiging, demorit-begeleiding, content marketing, het schrijven van teksten en het maken en presenteren van video’s.

Sinds begin dit jaar is Eline trotse testpilot/ambassadrice voor de nieuwe collectie dameswerkkleding van Blåkläder Workwear. Volg haar avonturen op Instagram en andere social media met hashtag #ITSMYDRIVE en #blakladertestpilot!

 


Foto’s >>> Sebastiaan Doyer (@scdoyerphotography)