GIVE A DAMN

Het verhaal achter Blåkläders nieuwe collectie veiligheidsschoenen

VEILIGHEIDSSCHOENEN COLLECTIE

Omdat elk onderdeel zorgvuldig is ontwikkeld en geëvalueerd, voldoet de collectie veiligheidsschoenen van Blåkläder aan dezelfde hoge normen en eisen die het bedrijf stelt aan zijn hoogwaardige werkkleding.

This content cannot be shown due to your cookie settings. In order to access the content you need to update your settings and allow marketing cookies Here
ELITE & RETRO COLLECTIE

DE NATUURLIJKE SCHOKDEMPING BEHOUDEN

De voet heeft van nature een superieure schokdemping. Deze wil je niet belemmeren, maar juist behouden. Met een goed gekozen schokdempend materiaal neemt het comfort toe en neemt de schokabsorptie van andere delen van het lichaam af.

STABILISERING EN DYNAMIEK TIJDENS ELKE STAP

Het voetbed is zo ontworpen om tijdens elke stap, van het landen van de hiel, via de afwikkelfase tot de afzetfase, voor dynamiek en stabiliteit te zorgen. Deze hele beweging is geoptimaliseerd door orthopedische ingenieurs van Camp Pro.

DRUKVERDELING OVER GROTER CONTACTOPPERVLAK

Het voetbed is zo ontworpen dat de voet een zo groot mogelijk contactoppervlak op het voetbed heeft en zo goed mogelijk geïntegreerd wordt met de schoen. Dit verdeelt de belasting over de voet, zorgt voor ondersteuning en voorkomt blessures door overbelasting.

“Je draagt je werkschoenen tien tot elf uur per dag, dus het is erg belangrijk dat ze comfortabel zitten en doen wat ze moeten doen.”

— Fredrik Larsson, Timmerman

“Voor degenen onder ons die veel tijd op daken doorbrengen, is schoenstabiliteit extra belangrijk.”

– Per Uddén, Timmerman

47%

Bijna de helft van alle blessures in de Zweedse bouwindustrie, namelijk 47%, zijn een gevolg van overbelasting. Het is verreweg de meest voorkomende beroepsziekte. De cijfers zijn gebaseerd op het rapport 'Arbeidsongevallen in de Zweedse bouwsector 2019'

SAMENWERKEN MET DE BESTEN

Bij de ontwikkeling van een product zetten we kwaliteit en performantie altijd voorop. Dus ook voor schoenen. Onze gebruikers weten het beste waaraan onze producten elke dag worden blootgesteld. We zijn altijd op zoek naar samenwerkingen met partners die echt begrijpen wat er nodig is om zowel aan onze eigen eisen als die van onze gebruikers te voldoen. We zijn er trots op dat we kunnen zeggen dat we met de allerbesten samenwerken!
— Anders Carlsson, CEO Blåkläder

”BIJ BLÅKLÄDER WERKEN WE AAN DUURZAAMHEID.
ZORG VOOR JE LICHAAM - HET MOET EEN LEVEN LANG MEE”

ANDERS CARLSSON, CEO BLÅKLÄDER

DE BESTE IN LEESTEN

De leest is als het chassis van een auto. Zonder stabiliteit wordt het een oncomfortabele reis. Daarom is de leest de alfa en de omega voor een goede pasvorm en een goede balans voor de schoen als geheel. Om dat te bereiken heb je jarenlange ervaring nodig. In de basis is het echt handwerk. Fagus is een van de weinige bedrijven die over deze kennis en ervaring beschikken. Samen met hen hebben we onze eigen leesten ontwikkeld.

SAMEN 600 JAAR ERVARING

Om goede schoenen te ontwikkelen, moeten we de biomechanica van de voet begrijpen en waaraan schoenen moeten voldoen om de voet en het hele lichaam gedurende de werkdag te ondersteunen. Met dat als uitgangspunt namen we contact op met Camp Pro, wiens orthopedische ingenieurs in totaal meer dan zeshonderd jaar expertise hebben op het gebied van orthopedie, voetbiomechanica en revalidatie. Door onze samenwerking met Camp Pro kunnen we verschillende ideeën over leesten en inlegzolen valideren. De samenwerking heeft ons ook diepgaande kennis gegeven die belangrijk is voor het ontwikkelen van onze schoenen.

A NEW STEP!Veiligheidsschoenen voor de toekomst
BLADER DOOR HET MAGAZINE
Blåkläder Hoofdkantoor

Archimedes 2

​7942 DA Meppel

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 08.00 - 17.00

Vrijdag: 08.00 - 16.00

Zaterdag en zondag gesloten

Bezoekadres

Archimedes 2

​7942 DA Meppel


© 2022 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.