poster

DUURZAAM TRANSPORT TOT DE RAND GEVULD

We weten dat ons transport impact heeft op ons klimaat.
Daarom verschepen we vanuit de fabrieken die kleding voor Blåkläder maken alleen volledig gevulde containers. Dit doen we deels door met minder en met zorg geselecteerde fabrieken te werken en controle over de hele waardeketen te hebben. Deels door goed vooruit te plannen, zodat we kunnen afzien van duurdere alternatieven die meer invloed op het klimaat hebben, zoals luchtvracht. 
Door onze goed ontwikkelde logistiek en geautomatiseerde magazijnen in Svenljunga, hebben we ook een nauwgezette controle over onze kledingstukken. Hierdoor kunnen onze klanten zich richten op hun werk en over hun werkkleding beschikken precies wanneer ze die nodig hebben, zonder onnodige wachttijden of vertragingen. Dat noemen we duurzaam.

We zijn ons bewust van de discussies over de functie en het belang van plastic. Voor ons was en is het altijd een evenwichtsoefening. We maken om twee redenen gebruik van plastic. Deels om te voorkomen dat de kleding tijdens het transport, de opslag en de verwerking vuil wordt. En deels om de kleding tijdens transport en opslag droog te houden. We voegen ook een ontvochtiger toe om schimmel en een onaangename geur te voorkomen. De ecologische voetafdruk van het plastic is kleiner in vergelijking met wanneer de kledingstukken vies zouden worden en voor gebruik schoongemaakt moeten worden. Als we geen plastic zouden gebruiken, bestaat het risico dat de kleding beschimmelt, waardoor de kleding weggegooid zou moeten worden. De productiekosten van een plastic zak zijn extreem veel lager in vergelijking met wat het zou kosten om een afgewerkt kledingstuk weg te gooien. Vanuit dit perspectief is het in termen van duurzaamheid beter om onze kleding in plastic te verpakken. 
Al onze plastic zakken zijn recyclebaar en we sturen al het transparante plastic op voor recycling.

We nemen ook de verantwoordelijkheid voor de dozen die als verpakking worden gebruikt. Momenteel kan 60% van alle dozen afkomstig van de productie worden gerecycled.

Blåkläder Hoofdkantoor

ARCHIMEDES 2

7942 DA MEPPEL

Openingstijden

MAANDAG T/M DONDERDAG: 08.00 - 17.00

VRIJDAG: 08.00 - 16.00

ZATERDAG EN ZONDAG GESLOTEN

Bezoekadres

ARCHIMEDES 2

7942 DA MEPPEL

© 2023 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.