poster

HOGE KWALITEIT IS DE BESTE MANIER OM EEN SLECHT ARREST TE MINIMALISEREN

Bij Blåkläder weten we dat de belangrijkste parameter voor het verminderen van onze impact op het klimaat is dat onze werkkleding zo veel en zo lang mogelijk wordt gebruikt. Een kledingstuk van hoge kwaliteit maakt het bovendien mogelijk om het aantal geproduceerde kledingstukken per persoon te verlagen. 

We weten ook dat hoge kwaliteit altijd leidt tot een verminderde impact op het klimaat, omdat het het gebruik van transport, grondstoffen en andere hulpbronnen in de productieketen minimaliseert.
Door voor elk kledingstuk voor het juiste materiaal te kiezen, worden de voorwaarden verbeterd waardoor een kledingstuk langer meegaat. Het zorgt voor duurzaamheid en kwaliteit op elk niveau. 

Voor ons is het belangrijker om kwalitatief goede kleding te maken waarbij slijtvastheid en een lange levensduur iets is om trots op te zijn. Innovatiekracht en nieuwsgierigheid zijn de weg ernaartoe. 

Het belangrijkste duurzaamheidsdoel van Blåkläder is langdurig gebruik. We houden ons altijd op de hoogte van de laatste onderzoeken naar duurzame materialen en vezels. Of het nu om een mix van vezels of gloednieuwe materiaalkeuzes gaat. We testen voortdurend nieuwe materialen en combinaties die de impact op het klimaat verminderen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. We kiezen altijd de meest duurzame stoffen en componenten. Dat zorgt voor echte duurzaamheid.

We zijn constant bezig om te zien hoe gerecycled materiaal in onze kleding kan worden gebruikt, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Als blijkt dat het gerecyclede materiaal een negatieve invloed heeft op de slijtvastheid en de gebruiksduur, vervalt het positieve aspect van het recyclen. In plaats daarvan kan het leiden tot een hoger verbruik en een nog grotere impact op het milieu, wat een verspilling van grondstoffen is.

Omdat onze kledingstukken componenten bevatten die moeilijk te recyclen zijn, is het extra belangrijk om een ​​duurzaam product te ontwikkelen dat lang meegaat. Blåkläder is sinds 2018 betrokken bij verschillende lokale en nationale projecten om de sleutel tot een duurzame textielindustrie in de toekomst te identificeren. De materialenmix en specifieke behandelingen worden getest op hun beschermende eigenschappen en specifieke functies om ervoor te zorgen dat de kleding zo lang mogelijk gebruikt kan worden. Deze mix van vezels en de chemische behandelingen zijn noodzakelijk om het eindproduct als werkkleding en veiligheidskleding te kunnen gebruiken, maar ze beperken tegelijkertijd de mogelijkheden om de kleding te recyclen. Het is vaak beter om de kledingstukken na maximaal gebruik te verbranden met energieterugwinning, omdat verbranding de minst milieubelastende keuze is.

Er moet een evenwicht tussen functie, bescherming, duurzaamheid en ecologische voetafdruk gevonden worden om de meest duurzame oplossing te identificeren. Want slechte kwaliteit is duur!

Blåkläder Hoofdkantoor

ARCHIMEDES 2

7942 DA MEPPEL

Openingstijden

MAANDAG T/M DONDERDAG: 08.00 - 17.00

VRIJDAG: 08.00 - 16.00

ZATERDAG EN ZONDAG GESLOTEN

Bezoekadres

ARCHIMEDES 2

7942 DA MEPPEL

© 2023 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.