4-weg stretch broeken, nieuwste editie in onze x1900-serie

Het lijkt erop dat stretch de laatste jaren standaard is geworden in vrijwel alle kledingstukken met nauwe pasvorm. Jeansfabrikanten voegen al reeds langer stretch toe aan hun modellen. De meest toonaangevende werkkledingmerken produceren kleding die comfortabel moeten passen en gemakkelijk moeten zijn om in te bewegen tijdens het werk, in allerlei omstandigheden.

“Professionals waarderen steeds praktische kleding die ook goed en comfortabel passen. De uitstekende bewegingsvrijheid waar deze 4-weg stretchstof voor zorgt, betekent dat we dit in talloze collecties kunnen gebruiken. Daarom zullen we 4-weg stretch implementeren in al onze toekomstige werkkleding die uitstekend comfort en bewegingsgemak moeten aanbieden,” zegt Mathew Vandorpe, Country Manager Belgium & Netherlands bij Blåkläder.

Uitgebreid getest
Blåkläder is altijd toonaangevend geweest op het gebied van de ontwikkeling van materialen. Producten worden steeds onderworpen aan strenge en grondige tests. Duurzaamheid is één van de belangrijkste factoren waaraan moet worden voldaan voordat een nieuwe stof wordt goedgekeurd en gebruikt bij productie.

“Het was een uitdaging voor ons om een functionele stretchstof te vinden die niet afdoet op gebied van kwaliteit en duurzaamheid. Na verschillende tests hebben we ons doel bereikt en zijn we erg blij met het resultaat” zegt Mathew Vandorpe.

De nieuwe 4-weg stretch werkbroeken zorgen voor een uitstekende bewegingsvrijheid, uniek comfort en uitzonderlijke prestaties. De lancering van de nieuwe collectie volgt na het grondig testen van de kledingstukken door professionals uit verschillende sectoren in veeleisende omstandigheden. De eerste die wordt gelanceerd is de 1998 werkbroek, een combinatie van 4-weg stretch met 360° bewegingsvrijheid en versterkt met CORDURA® stretch voor extra duurzaamheid en bescherming tegen slijtage.

“Onze testers willen de broek zelfs niet meer retourneren en dat begrijp ik. Nadat je een 4-weg stretch werkbroek hebt geprobeerd, wil je geen ander type meer dragen,” zegt Mathew Vandorpe

De 4-weg stretch collectie bestaat momenteel uit drie werkbroeken en twee shorts in verschillende kleuren. Ze zijn verkrijgbaar bij geselecteerde winkels vanaf dit najaar.