Eindelijk, werkbroeken voor zwangere vrouwen

Blåkläder, die de afgelopen jaren behoorlijk in het assortiment voor vrouwen heeft geïnvesteerd, maakt nu een statement voor vrouwen in de technische sector. Het bedrijf presenteert een zwangerschaps-werkbroek en de ambitie is duidelijk: een zachte, comfortabele en duurzame werkbroek die bedoeld is om lichamelijk werk zo lang mogelijk tijdens de zwangerschap te vergemakkelijken.
 

"Voor ons is de zwangerschaps-werkbroek meer dan een product, het is ook een belangrijk punt voor alle vrouwen die in de bouw-en technische sector willen werken. Bij het kiezen van een beroep mag kleding of zwangerschap geen enkele belemmering zijn ", zegt Mathew Vandorpe, Country Manager Benelux bij Blåkläder.

Het proces begon twee jaar geleden, toen er gestart werd met het ontwikkelen van werkbroeken voor zwangere vrouwen. Maar zoals gebruikelijk sluit Blåkläder nooit een compromis wat betreft kwaliteit of pasvorm.
"We hebben ze getest, wijzigingen aangebracht, opnieuw getest, aanpassingen gemaakt en ze opnieuw getest, totdat we het resultaat hebben bereikt dat we nu hebben en waar we in geloven. Ze zijn nu klaar voor de laatste test door de testpilots - zwangere vrouwen in de sector. We hebben allereerst gewerkt aan een goede stofkwaliteit die een perfecte balans tussen zachtheid en duurzaamheid moest geven. De band over de buik is zorgvuldig ontworpen om comfortabel de buik te volgen, wat een uitdaging was omdat elke zwangere buik er anders uitziet. De verschillen zijn niet alleen tussen verschillende mensen, maar ook verschillende stadia van zwangerschap ", legt Rose-Marie Näsström, productontwikkelaar bij Blåkläder, uit.

Het is niet altijd gemakkelijk om zwanger te zijn in de bouwsector. Vrouwen vormen al een minderheid in deze door mannen gedomineerde industrie.
"Waar ik werk ben ik de enige vrouw en ik denk niet dat hier ooit een zwangere vrouw is geweest. Mijn collega's en mijn baas toonden begrip, maar het zou beter geweest zijn als ze meer hadden geweten over de risico's die gepaard gaan met het zware werk dat ik in mijn werk doe. "Aangepaste werkkleding is ook een probleem, nu draag ik High Vis-werkbroeken die een paar maten te groot voor me zijn en met een riem om de middel, wat zowel ongemakkelijk als onhandig is", zegt Malin, die bij een goederenterminal in Skellefteå werkt en in de zesde maand van haar zwangerschap is.

De vakbond Byggnads werkt ook aan de kwestie van werkkleding voor zwangere vrouwen. Op dit moment produceert het informatiemateriaal over het voorkomen van risico's die samenhangen met zwangerschap in de bouwsector. Ze zien ook een grote behoefte aan meer onderzoek om te zorgen dat zwangere vrouwen zich veilig voelen in de bouwsector.

De zwangerschapsbroek van Blåkläder zal aanvankelijk verkrijgbaar zijn als High Vis- en Servicebroek. Deze broeken zijn volledig van stretch materiaal en het ontwerp is neutraal met dezelfde functies als in de standaard broek uit ons assortiment. De zwangerschapsbroek zal gemaakt worden in vijf maten, XS-XL, met de mogelijkheid de broek voor langere benen te verlengen en dit middels een verlengbare zoom.
Blåkläder is nu op zoek naar testpiloten voor deze zwangerschaps-werkbroeken. Werving vindt voornamelijk plaats via sociale media. Heb je interesse en wil je je aanmelden? Bezoek www.blaklader.com/testpilot 

 


Voor meer informatie, neem contact op met:

Monique Visscher, Marketing
E-mail: monique.visscher@blaklader.com