DUURZAAMHEID
MORGEN IS BELANGRIJK

Bij Blåkläder is duurzaamheid altijd diep in ons werk verankerd. Sinds ons prille begin in 1959 ligt onze focus op het produceren van duurzame werkkleding. Onze benadering van duurzaamheid is met de tijd gegroeid en doordringt nu elk aspect van onze wereldwijde organisatie. Wij geloven in duurzaamheid. Omdat morgen belangrijk is.

BLÅKLÄDER'SDUURZAAMHEIDSRAPPORT
LEES MEER

ONZE GROENE FABRIEKEN

Duurzaamheid zit diep in het DNA van Blåkläder verankerd. Al sinds de oprichting in 1959 produceren we duurzame werkkleding. In de loop der jaren heeft onze duurzame denkwijze een steeds prominentere plaats ingenomen en is nu in elk onderdeel van onze wereldwijde organisatie doorgedrongen. Wij geloven in duurzaamheid. Want alles draait om de dag van morgen.

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Voor Blåkläder draait duurzaamheid om meer dan alleen milieu-aspecten. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is wat ons echt definieert. Daarom vinden wij het vanzelfsprekend dat we een veilig dienstverband, toegang tot de gezondheidszorg en langdurige ondersteuning bieden aan de lokale bevolking waar we werkzaam zijn.

VOOR LANGE TERMIJN

De zon is een voorwaarde voor ons menselijk bestaan en een bijna oneindige energiebron met weinig impact op het klimaat. Met zonnepanelen, watergekoelde airconditioningsystemen en een lager waterverbruik nemen we onze verantwoordelijkheid voor de lange termijn van de productie van onze kleding en de impact ervan op het klimaat.

DUURZAAMTRANSPORT

Al onze containers zijn tot de rand gevuld

RUIM 60 JAAR TOEWIJDINGAAN DUURZAME WERKKLEDING

KWALITEIT

Bij Blåkläder weten we dat de belangrijkste parameter voor het verminderen van onze impact op het klimaat is dat onze werkkleding zo veel en zo lang mogelijk wordt gebruikt. Een kledingstuk van hoge kwaliteit maakt het bovendien mogelijk om het aantal geproduceerde kledingstukken per persoon te verminderen.

MEER INFO

CERTIFICERINGEN

Bij Blåkläder zijn we altijd bezig om ons bedrijf duurzamer te maken, stap voor stap, dag voor dag. Een volledig duurzaam bedrijf worden is echter niet iets wat van de ene op de andere dag lukt, want duurzame werkkleding omvat tegenwoordig veel meer factoren dan alleen de kwaliteit van de kleding.

MEER INFO

CHEMICALIËN

Chemische behandelingen met een specifieke eigenschap voor het eindproduct kunnen in eerste instantie klinken als iets dat ten koste van alles moet worden vermeden. De kwestie van het bieden van bescherming tegen chemicaliën of het bieden van vlamvertragende eigenschappen is echter een serieuze zaak, wat betekent dat we op een andere manier over dingen moeten nadenken.

MEER INFO

EEN DUURZAAM STANDPUNT

” Bij Blåkläder staat duurzaamheid centraal en zijn we ervan overtuigd dat het hand in hand gaat met goed ondernemerschap. Met een langere levensduur van elk kledingstuk en een verantwoorde productie, kunnen we betere producten maken die langer meegaan. Als je meer wil weten over wat we doen op het gebied van duurzaamheid, beantwoord ik graag je vragen. ”

ANN CARLSSON
SUSTAINABILITY MANAGER

ann.carlsson@blaklader.com

BETTER COTTON INITIATIVE

LEES MEER

WEBSHOP

MEER INFO
Blåkläder Hoofdkantoor

Archimedes 2

​7942 DA Meppel

Openingstijden

Maandag t/m donderdag: 08.00 - 17.00

Vrijdag: 08.00 - 16.00

Zaterdag en zondag gesloten

Bezoekadres

Archimedes 2

​7942 DA Meppel


© 2022 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.