poster
MORGENIS BELANGRIJK

Een groeiende wereldbevolking. Beperkte grondstoffen. Dit geeft ons een duidelijke verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties door elke dag bij te dragen aan een circulaire economie en een consumptie die grondstoffen binnen de samenleving houdt in plaats van afval te worden.

ONZE ETHOS

NEE, NEE, NEE, JA.

Streven naar duurzaamheid is hard werken en gaat gepaard met grote uitdagingen en moeilijke beslissingen. Voor elke “ja” is er duizend keer “nee”. Dat harde werk doen wij voor onze klanten. We proberen, maken fouten en leren. We maken soms de moeilijke keuzes of impopulaire beslissingen. Wij zeggen nee – zodat u dat niet hoeft.

Blåkläder is een familiebedrijf die altijd voor elke medewerker Blåkläder is een familiebedrijf die altijd voor elke medewerker zorgt, zoals je doet voor ieder ander familielid. Met veel passie, hoge verwachtingen en de nodige steun om het volledige potentieel te bereiken. Maar bovenal willen we een gezond bedrijf, sterk en vol zelfvertrouwen – stoer genoeg om nee te zeggen. Vandaag en morgen.

Al drie generaties lang gaan we onze eigen weg – en doen er alles aan om verantwoordelijkheid en duurzaamheid op lange termijn te integreren in elke schakel van onze waardeketen en elk klein detail van ons product. Wij geloven dat een duurzaam bedrijf niet iets is dat je ofwel bent of niet bent. Het is een voortdurend proces van het optimaliseren van het bedrijf in het belang van de mensen, de planeet en de waarden waarvoor wij staan.

Wij zeggen nee tegen overconsumptie van slechte werkkleding. Wij zeggen nee tegen overhaaste beslissingen en tijdelijke of snelle oplossingen. Wij zeggen ja tegen duurzame producten, relaties en partnerships. Voor ons is dat de enige (duurzame) weg vooruit.

Tegen veel dingen zeggen we nee. Bedank ons later maar.

ONZE GROENE FABRIEKEN

Duurzaamheid zit in het DNA van Blåkläder. Daarom zijn we bijzonder trots dat onze fabriek in Myanmar de LEED Platinum-status heeft gekregen. Dit is de hoogste classificatie in de LEED Green Building Certification voor ecologisch duurzame gebouwen.

MAATSCHAPPELIJKE VERANTWOORDELIJKHEID

Voor Blåkläder draait duurzaamheid om meer dan alleen milieu-aspecten. Onze maatschappelijke verantwoordelijkheid is wat ons echt definieert. Daarom vinden wij het vanzelfsprekend dat we een veilig dienstverband, toegang tot de gezondheidszorg en langdurige ondersteuning bieden aan de lokale bevolking.

VOOR LANGE TERMIJN

De zon is essentieel voor ons menselijk bestaan en een bijna oneindige energiebron met weinig impact op het klimaat. Met zonnepanelen, watergekoelde airconditioningsystemen en een lager waterverbruik nemen we onze verantwoordelijkheid op lange termijn voor de productie van onze kleding en de impact ervan op het klimaat.

poster
KORTE EN EFFICIËNTELEVERANCIERSKETEN

We beperken het aantal partners in onze toeleveringsketen tot een minimum. Wij geloven dat de sleutel tot echt duurzaam werken in een toeleveringsketen ligt in nauwe relaties met alle leveranciers. Een beperkt aantal zorgvuldig geselecteerde leveranciers is de basis voor een hoge transparantie in de keten. Het totale leveranciersbestand van Blåkläder telt minder dan 100 partners. In onze sector is het niet ongebruikelijk dat bedrijven er 5-10 keer zoveel hebben.

EEN DUURZAAM STANDPUNT

”Bij Blåkläder staat duurzaamheid centraal en zijn we ervan overtuigd dat het hand in hand gaat met goed ondernemerschap. Met een langere levensduur van elk kledingstuk en een verantwoorde productie, kunnen we betere producten maken die langer meegaan. Als je meer wil weten over wat we doen op het gebied van duurzaamheid, beantwoord ik graag je vragen.”

ANN CARLSSON
SUSTAINABILITY MANAGER

ann.carlsson@blaklader.com

Blåkläder Hoofdkantoor

ARCHIMEDES 2

7942 DA MEPPEL

Opening hours

MAANDAG T/M DONDERDAG: 08.00 - 17.00

VRIJDAG: 08.00 - 16.00

ZATERDAG EN ZONDAG GESLOTEN

Bezoekadres

ARCHIMEDES 2

7942 DA MEPPEL

© 2024 BLÅKLÄDER AB. All rights reserved.